Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Ε.Μακρόν – «Μην επιδιώκετε καβγά με την Τουρκία»

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Ε.Μακρόν – «Μην επιδιώκετε καβγά με την Τουρκία»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τη σφοδρή κριτική του Γάλλου Προέδρου κατά της Τουρκίας για τις προκλητικές κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Κύριε Μακρόν, θα έχετε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με μένα», προειδοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος καθώς κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών.

«Μην ψάχνετε καβγάδες με τον τουρκικό λαό, μην επιδιώκετε καβγά με την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, όπου αναφέρθηκαν τα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου ομολόγου του κατά της Άγκυρας στη διάρκεια της συνόδου της Συνόδου ΜΕD7 στην Κορσική, που επεσήμανε ότι η τουρκική κυβέρνηση «επιδεικνύει σήμερα απαράδεκτη συμπεριφορά» και την κάλεσε «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας ο Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα «να αποφύγει τις λανθασμένες κινήσεις», που υποστηρίζονται από χώρες όπως η Γαλλία. Κατηγόρησε τον Μακρόν για «έλλειψη ιστορικών γνώσεων» κι υποστήριξε ότι η Γαλλία «δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα ανθρωπισμού» στην Τουρκία λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της στην Αλγερία και του ρόλου της στη γενοκτονία που έγινε το 1994 στη Ρουάντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.