ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χ.Ακάρ: «Έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα στην Αν.Μεσόγειο – Ορισμένες χώρες κάνουν εχθρικές κινήσεις εναντίον μας»

Χ.Ακάρ: «Έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα στην Αν.Μεσόγειο – Ορισμένες χώρες κάνουν εχθρικές κινήσεις εναντίον μας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, πως η χώρα του δεν πρόκειται να θυσιάσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επεσήμανε πως «έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ορισμένες χώρες κάνουν εχθρικές κινήσεις και λαμβάνουν μέτρα εναντίον μας. Τους παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή».

Στη συνέχεια, τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα δικαιώματά μας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των διαπραγματεύσεων και της επίλυσης του ζητήματος με πολιτικά μέσα.

Ωστόσο, ο κ. Ακάρ προειδοποίησε πως δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων και αδικιών κατά των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τρίτη, Αθήνα, Άγκυρα και ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις Βρυξέλλες όπως γνωστοποίησαν διπλωματικές πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση, που θα γίνει σε στρατιωτικό επίπεδο, θα γίνει συζήτηση επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τις ελληνικές παρατηρήσεις, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.