ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Takvim: Τα πέντε στρατηγικά νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα – Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδο στη λίστα! (φώτο)

Takvim: Τα πέντε στρατηγικά νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα – Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδο στη λίστα! (φώτο)

Η τουρκική εφημερίδα, Takvim, σε άρθρο της με τίτλο «Αυτά είναι πέντε στρατηγικά νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα», επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί στρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα παραβίασε τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1947), μετατρέποντας 18 από τα 23 νησιά σε στρατιωτικές βάσεις, που σήμερα αποτελούν … «απειλή» για την Τουρκία.

​«Έχοντας αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στα νησιά, η Αθήνα τοποθέτησε αντιαεροπορικά, άρματα μάχης, πυροβόλα και συστήματα αεροπορικής άμυνας» αναφέρει η Takvim, παρουσιάζοντας στη συνέχεια αμφιλεγόμενα αριθμητικά στοιχεία για τις ελληνικές δυνάμεις που όπως υποστηρίζει υπάρχουν σήμερα στα νησιά Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδο, ενώ αναφέρονται και πληροφορίες για την κατάσταση σε μικρότερα νησιά.

Η εφημερίδα αναφέρει πως λόγω της κατάστασης η Τουρκία προτίθεται ν’ αυξήσει την παρουσία της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δημιουργώντας ναυτική και αεροπορική βάση, ενώ κάνει αναφορά και στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες της περιβόητης λίστας EGAYDAAK, που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Τονίζεται πως υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, και αυτά πρέπει να εγγραφούν στον ΟΗΕ» γράφει συγκεκριμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.