Τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ: Σε 30 ημέρες το Όρουτς Ρέις επιστρέφει για έρευνες στην ανατ. Μεσόγειο!

Τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ: Σε 30 ημέρες το Όρουτς Ρέις επιστρέφει για έρευνες στην ανατ. Μεσόγειο!

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ανυπόμονος να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία, τα τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν νέες έρευνες για το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Όρουτς Ρέις.

To Oruc Reis θα βγει ξανά για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο σε έναν μήνα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Παράλληλα, η «Γενί Σαφάκ» σημειώνει ότι το ερευνητικό πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα για μια περιοχή 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10/8/2020, στοιχεία τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως ψευδή, αφού η επίσημη θέση της είναι ότι το Oruc Reis δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καμία συλλογή στοιχείων, εξαιτίας … θορύβου.

Η θέση αυτή δεν έχει μεταβληθεί, έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι το «Οruc Reis» ελλιμενίστηκε στην Αττάλεια για εργασίες συντήρησης.

Την ίδια ώρα που η Άγκυρα -ουσιαστικά- προαναγγέλλει νέες έρευνες, ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ασυγκράτητος για συνομιλίες με την Τουρκία.

Σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι “η Τουρκία οφείλει να συνεχίσει πριν, αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τα «πρώτα βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης” και τόνισε ότι «εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές σχετικά με τη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.