ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Hurriyet: «Η Τουρκία θέλει να δώσει στην Αίγυπτο έκταση όση τρεις φορές η Κύπρος για να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ»

Hurriyet: «Η Τουρκία θέλει να δώσει στην Αίγυπτο έκταση όση τρεις φορές η Κύπρος για να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ»

Να μπει ανάμεσα στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ προσπαθεί η Τουρκία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Hande Fırat και αναπαράγει η Milliyet.

Συγκεκριμένα, ο Firat αναφέρει πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, η Τουρκία προσφέρει στην Αίγυπτο θαλάσσια περιοχή, η οποία έχει μέγεθος τρεις φορές την έκταση της Κύπρου, για να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ.

Η Milliyet αναδημοσιεύει και μέρος συνέντευξης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο CNN Turk, στην οποία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται πως ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο «υπάρχουν συνομιλίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών. Είπαμε στην Αίγυπτο, “Μπορούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία όπως αυτή με τη Λιβύη”. Έτσι, κάναμε την προσφορά μας στην Αίγυπτο».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου «η προτεινόμενη συμφωνία δημιουργεί μια θαλάσσια περιοχή για την Αίγυπτο ίση με το μέγεθος τριών νησιών της Κύπρου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τη συμφωνία προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά στην Αίγυπτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.