ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΗΕ για Συρία: «Ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου σε περιοχές που ελέγχονται από τουρκικές δυνάμεις»

ΟΗΕ για Συρία: «Ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου σε περιοχές που ελέγχονται από τουρκικές δυνάμεις»

Εγκλήματα πολέμου ενδέχεται να διαπράττονται στις περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από την Τουρκία ή από τις ένοπλες οργανώσεις τις οποίες στηρίζει η ίδια χώρα, όπως εκτίμησε η Μισέλ Μπατσελέτ.

Σε ανακοίνωσή της, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα περιγράφει μια «ζοφερή» κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της βόρειας, βορειοδυτικής και βορειοανατολικής Συρίας, που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τους Σύρους αντάρτες.

«Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται, δικαιούνται να προστατευθούν και να αποζημιωθούν. Η Τουρκία θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μια αμερόληπτη, διαφανή έρευνα για τα συμβάντα που έχουν παρατηρηθεί, να δώσει πληροφορίες για τους ανθρώπους που κρατούνται και απήχθησαν από ένοπλες ομάδες τις οποίες στηρίζει και να διώξει ποινικά τους δράστες πράξεων που σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνιστούν εγκλήματα με βάση το διεθνές δίκαιο, κυρίως εγκλήματα πολέμου», ανέφερε μεταξύ η Μισέλ Μπατσελέτ.

Όπως πρόσθεσε, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν λάβει ανησυχητικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από αυτούς τους κρατούμενους και τους απαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία μετά τη σύλληψή τους στη Συρία από ένοπλες ομάδες. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου η Ύπατη Αρμοστεία επιβεβαίωσε το θάνατο τουλάχιστον 116 αμάχων, κατά κύριο λόγο από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τουλάχιστον 463 πολίτες τραυματίστηκαν.

«Οι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία κατάσχεσαν και λεηλάτησαν σπίτια, εδάφη και άλλα ιδιωτικά και εμπορικά αγαθά, χωρίς προφανή στρατιωτική ανάγκη και κατέλαβαν πολλά από αυτά με τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των σοβαρών παραβιάσεων ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατέγραψε και την απαγωγή και την εξαφάνιση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, η τύχη των οποίων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.