ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε… έκσταση η Άγκυρα: Φτιάξαμε UAV που μπορεί να πετά συνέχεια πάνω από Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο για 50 ώρες

Σε…  έκσταση η Άγκυρα: Φτιάξαμε UAV που μπορεί να πετά συνέχεια πάνω από Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο για 50 ώρες

Αθόρυβα και μεθοδικά οι Τούρκοι ετοιμάζουν σειρά εξοπλισμένων UAV με τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο στόλο από αυτά, με στόχο την χρησιμοποίησή τους σε αποστολές βομβαρδισμού και κορεσμού της ελληνικής Αεράμυνας.

Έτσι μετά το Akinci η τουρκική αεροπορία βιομηχανία ετοιμάζει το UAV Aksungur το οποίο αποτελεί την εξοπλισμένη έκδοση του UAV αναγνώρισης Anka.

Το συγκεκριμένο UAV μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία οπλισμού όπως βόμβες Mk-82 και Teber 81/82, αλλά και κατευθυνόμενες συλλογές καθοδήγησης με λέιζερ της σειράς HGK-82, ενώ διαθέτει και σύστημα FLIR CATS.

Ένα από τα πρωτότυπα πραγματοποίησε και βολή στις 10 Σεπτεμβρίου μιας βόμβας Mk-82. Το UAV έχει αυτονομία 49 ωρών χωρίς να μεταφέρει οπλισμό και 28 ωρών με φορτίο 12 πυραύλων MAM-L των 22 χλγρ. έκαστος.

Ακόμη μπορεί να πετά σε ύψος έως και 13.000 μέτρων έχοντας μέγιστο βάρος απογείωσης τους 3,3 τόνους.


Παράλληλα οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την έναρξη κατασκευής ενός νέου UAV του Göksungur το οποίο θα αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.