ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κυβερνήτης Oruc Reis: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα μόλις τελειώσουν οι εργασίες»

Κυβερνήτης Oruc Reis: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα μόλις τελειώσουν οι εργασίες»

«Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού, αλλά και η αλλαγή προσωπικού, θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας», δήλωσε μεταξύ άλλων στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, ο καπετάνιος του Oruc Reis, Τζανκάτ Ουζσέν.

«Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού και η αλλαγή του προσωπικού, θα πραγματοποιήσουμε δοκιμές στην Αττάλεια και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις εντολές, θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι στο πλοίο υπάρχει προσωπικό 54 ατόμων.

«Το πλήρωμα ήταν επί του σκάφους όλη την ώρα, δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Δεν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, καθώς η αρμόδια υπηρεσία μας έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ακόμη.

«Γίνονταν ιατρικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στο πλοίο. Ξεπεράσαμε αυτήν την περίοδο χωρίς δυσκολίες», ανέφερε, δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε ότι η χώρα του είναι σε θέση να προστατεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, καθώς και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα, τις διαπραγματεύσεις και τον διάλογο.

Τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας και διοικητών του στρατού, μέσω «τηλεδιάσκεψης», τη Δευτέρα, για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου, οι επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η 5η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία θα συζητήσει «μεθόδους επίλυσης της σύγκρουσης», θα πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα, Βρυξέλλες.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά καταφεύγει πάντα στη χρήση φράσεων όπως «παρενόχληση», «ένταση» και «επιθετικότητα», σε σχέση με την υπάρχουσα κρίση.

Και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που κάνουμε δεν είναι παρενόχληση ή ένταση, αλλά μια διερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα στην «ηπειρωτική μας υφαλοκρηπίδα» που ανακοινώσαμε το 2004, και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δραστηριότητες σε αυτήν και δεν είναι κάτι νέο τώρα», είπε χαρακτηριστικά αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.