ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Επιπλέον φυλάκιση επιβλήθηκε στην Σ.Τουντσέλ που είχε «εξυβρίσει» τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Τουρκία: Επιπλέον φυλάκιση επιβλήθηκε στην Σ.Τουντσέλ που είχε «εξυβρίσει» τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Ακόμα ένας χρόνος φυλάκισης επιβλήθηκε στη Σεμπαχάτ Τουντσέλ, η οποία κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Η Κούρδισσα βουλευτίνα καταδικάστηκε επειδή «εξύβρισε» τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της. «Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι εχθρός των γυναικών και των Κούρδων. Οι δηλώσεις της αποτελούν κριτική ενός πολιτικού αντιπάλου, κάτι που είναι εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης», ανέφερε ο νομικός σύμβουλός της, Σιβάν Τσεμίλ Οζέν, το δικαστήριο όμως -που επανεξέτασε την υπόθεση- είχε άλλη άποψη.

Η Σεμπαχάτ Τουντσέλ τιμωρήθηκε προ εβδομάδας με επιπλέον ποινή, 11 μηνών και 20 ημερών φυλάκιση. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως αποτελούν απόπειρα «να παρεμποδιστεί η ελευθερία και η σκέψη, η έκφραση και η οργάνωση και κυρίως η ελευθερία άσκησης πολιτικής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «επίμαχες» δηλώσεις της είχαν γίνει το 2016. Το 2019 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας και συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο είναι εκτός νόμου στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Η ίδια αρνήθηκε ξανά τις κατηγορίες, αλλά η αρχική ποινή της εν τέλει αυξήθηκε κατά ένα χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.