ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μέσα στο πολυτελέστατο αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν με τα επτά υπνοδωμάτια και τις τεράστιες αίθουσες δεξίωσης (βίντεο)

Μέσα στο πολυτελέστατο αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν με τα επτά υπνοδωμάτια και τις τεράστιες αίθουσες δεξίωσης (βίντεο)

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εκτός από το χρυσό παλάτι στα περίχωρα της Αγκυρας, επιθυμούσε και ένα παλάτι για τις μετακινήσεις του και το βρήκε.

Το πολυτελέστατο αεροσκάφος, έχει χαρακτηριστεί «το ιπτάμενο παλάτι του Ερντογάν». Διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, δύο σαλόνια, δύο τεράστιες αίθουσες δεξίωσης, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο.

Τα πολυτελή έπιπλα σε μπλε αποχρώσεις, τα πανάκριβα χαλιά και οι λεπτομέρειες από χρυσό σε όλα τα δωμάτια αντανακλούν την μεγαλομανία του Ρετζέπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ.

Το αεροπλάνο διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά ανακαινίστηκε και διαθέτει πλέον μόνο 76 θέσεις.

Ο Ερντογάν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, απολαμβάνει την άνεση που του προσφέρει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρειάζεται 250 χιλιάδες δολάρια για να γεμίσει καύσιμα.

Και δεν πτοείται από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να εφαρμόζουν λιτότητα, όμως οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την προκλητική πολυτέλεια.

Δεν πτοήθηκε ούτε από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η προσγείωση του υπερπολυτελούς αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 2018.

«Συγχαίρω όλα τα μέλη που εργάστηκαν, από τους αρχιτέκτονες έως τους μηχανικούς που συνέβαλαν. Είχαμε πραγματικά μια υπέροχη δουλειά από την πίστα έως και το φωτισμό, την κατασκευή και το τέρμα είναι όλα υπέροχα. Εύχομαι από τον Θεό το αεροδρόμιό μας να είναι επωφελές για το έθνος μας, για τη χώρα μας, για όλη την ανθρωπότητα. Χαιρετώ τη χώρα μου με εγκάρδια συναισθήματα, αγάπη και σεβασμό.»

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν από την πρώτη στιγμή ότι το νέο αεροσκάφος είναι δώρο του σεϊχη του Κατάρ, Ταμιμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία».

Αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι ο Σείχης του Κατάρ, που εδώ τον βλέπουμε να ποζάρει με το ζεύγος Ερντογάν έξω από το πολυτελέστατο αεροσκάφος, αποφάσισε να του δωρίσει το αεροπλάνο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων όταν έμαθε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει το αεροσκάφος τύπου Βoeing 747, που πουλούσε το εμιράτο.

Το VIP 747, που είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει με άνεση 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, προστέθηκε στα υπόλοιπα 12 κρατικά αεροσκάφη του τουρκικού στόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.