Μήνυμα του Τούρκου σκηνοθέτη Ε.Σεντούρκ στα ελληνικά: «Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;» (βίντεο)

Μήνυμα του Τούρκου σκηνοθέτη Ε.Σεντούρκ στα ελληνικά: «Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;» (βίντεο)

Ο Τούρκος σκηνοθέτης, Ερέμ Σεντούρκ, με ένα βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, το οποίο έχει υπότιτλους στα ελληνικά, επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Έλληνες, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;».

Ο Σεντούρκ τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα, χωρίς όμως να εξηγεί με ποιους όρος και κάτω από ποιο καθεστώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

​Στρέφει τα πυρά του κατά Γαλλίας και Ισραήλ, κατηγορώντας τους για «υποκριτική» φιλία με την Ελλάδα που στόχο έχει να «πουλήσουν όπλα» και να «εκμεταλλευτούν» τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Ουσιαστικά προτείνει να αφήσουμε εκτός τον «αποικιοκράτη» Μακρόν και να συνεργαστούμε, προφανώς στη λογική Ερντογάν.

​Ο ίδιος βέβαια δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας», στην κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, στο Διεθνές Δίκαιο κλπ.

​Ασχέτως εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα λεγόμενα του Σεμτούρκ, που σημειώνει πως μπορεί να τον λιντσάρουν στην Τουρκία λόγω του βίντεο αυτού, αξίζει να τον παρακολουθήσει, Να σημειωθεί πως το βίντεο του Σεντούρκ, προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/tvnet/status/1308994573541072896

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.