Με «κοινή λογική» ο Ρ.Τ.Ερντογάν καλεί τον Κ.Μητσοτάκη να αφοπλίσει μερικώς ή ολικώς τα νησιά του Αν.Αιγαίου!

Με «κοινή λογική» ο Ρ.Τ.Ερντογάν καλεί τον Κ.Μητσοτάκη να αφοπλίσει μερικώς ή ολικώς τα νησιά του Αν.Αιγαίου!

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απ’ όπου προέκυψε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με «κοινή λογική» θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ουσιαστικά καλεί τον Κ.Μητσοτάκη να αφοπλίσει μερικώς ή ολικώς τα νησιά του Αν.Αιγαίου!

«Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε γη, θάλασσα και αέρα» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, ενώ, με νέα αιχμή προς την Ελάδα, επισημάνθηκε επίσης πως «η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική».

Για να προσθέσει ότι τάσσεται «υπέρ του διαλόγου για τη δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή. Η Τουρκία τοποθετείται πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης και της ισότητας σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διένεξη και αυτό ισχύει και για τις συμπεριφορές και ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς, ιδιαίτερα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

Φαίνεται ότι οι γερμανικές “πλάτες” που πιέζουν ακόμα και την Γαλλία κάνουν τον Τούρκο Πρόεδρο να ζητά τα πάντα γιατί βλέπει ότι σε όσες προκλήσεις και να έχει προβεί το αποτέλεσμα από πολλές χώρες στην Δϋση είναι ένα, να μην έχει επιπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ολονύχτιες επαφές με τους επιτελείς του κόμματός του και του προεδρικού του γραφείου, προετοιμάζοντας τον φάκελο με βασικό αίτημα την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αγκυρα απαιτεί ιδιαίτερα την απομάκρυνση των βαρέων όπλων (πυροβολικό και άρματα μάχης) και ειδικότερα των ρουκετοβόλων RM-70 για τα οποία θέλει να απομακρυνθούν από τα νησιά οπωσδήποτε και αναφέραμε σχετικά εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.