ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν – Ι.Καλίν: «Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει την ευκαιρία για επαναφορά των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ»

Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν – Ι.Καλίν: «Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει την ευκαιρία για επαναφορά των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ»

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, διεμήνυσε πως η Άγκυρα επιθυμεί «οδικό χάρτη» και «χρονοδιάγραμμα» για τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Η Τουρκία βλέπει τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα ως ευκαιρία για την επαναφορά (reset) των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά το μπλοκ πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για να εργαστούμε μαζί σε έναν οδικό χάρτη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ιμπραήμ Καλίν.

«Πιστεύω ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει την ευκαιρία για επαναφορά των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία. Μπορούμε να κάνουμε επαναφορά εκεί (στη Σύνοδο). Και βλέπω μια τέτοια προθυμία από μεριάς πολλών χωρών μελών της ΕΕ», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οφείλουν επίσης να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από την Τουρκία. Θα πρέπει να είναι μια αμοιβαία διαδικασία. Εφόσον περιμένει κανείς να κάνει η Τουρκία το Α, το Β ή το Γ, πρέπει και οι χώρες της ΕΕ να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.