ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγκυρα για επίσκεψη Μ.Πομπέο στην Ελλάδα: «Οι ΗΠΑ είναι προκατειλημμένες εναντίον μας – Δεν ήρθε να δει και εμάς»

Άγκυρα για επίσκεψη Μ.Πομπέο στην Ελλάδα: «Οι ΗΠΑ είναι προκατειλημμένες εναντίον μας – Δεν ήρθε να δει και εμάς»

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον αμερόληπτες.

Αυτό που στοίχισε στους Τούρκους δεν είναι ότι ο Μ.Πομπέο δεσμεύτηκε για κάτι ουσιαστικό ως προς τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά το γεγονός ότι δεν επισκέφτηκε εν συνεχεία την Τουρκία.

Αυτό δίνει έναν συμβολισμό ότι στις ΗΠΑ έχουν θυμώσει με την τουρκική στάση σε πολλά ζητήματα αλλά κυρίως στο γεγονός ότι έχει στρατηγική σχέση με την Ρωσία.

«Οι μονόπλευρες δηλώσεις και οι πολλαπλές επισκέψεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά όχι στην τουρκική πλευρά, δείχνουν ότι έχει χάσει την ουδέτερη στάση του» είπε ο Ομέρ Τσελίκ, και συμπλήρωσε:

«Πηγαίνοντας μόνο στην ελληνική πλευρά της Κύπρου και μη επισκεπτόμενος την τουρκική αλλά και με τα δύο του ταξίδια στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα, δίνει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ είναι προκατειλημμένες, έχουν χάσει την ουδετερότητά τους και δεν συνεισφέρουν θετικά στην επίλυση του προβλήματος».

Εξέφρασε δε την ελπίδα, όπως είπε, ότι η Ουάσινγκτον και ο Πομπέο θα αλλάξουν σύντομα τη στάση τους επί του θέματος.

Στην Αθήνα θέλουν να πιστεύουν πως οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν την πολιτική των ίσων αποστάσεων επειδή ο Μ.Πομπέο δεν επισκέφτηκε την Άγκυρα αλλά δεν είναι έτσι.

Πολύ εύκολα σε άλλη χρονική στιγμή ο Μ.Πομπέο μπορεί να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει στην Τουρκία όταν το επιτρέψει η ρευστή γεωπολιτική κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ότι οι ΗΠΑ δείχνουν να «κρατάνε μούτρα» στην Τουρκία δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν υπάρξου χειροπιαστές πράξεις «εύνοιας» προς την ελληνική πλευρά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.