ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πανικός στην Τουρκία από ρίψεις ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών (βίντεο)

Πανικός στην Τουρκία από ρίψεις ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών (βίντεο)

Η Τουρκία ζήτησε εξηγήσεις για τις χαμηλές πτήσεις ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκάφους Be-200ES, που έχουν μισθωθεί για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, προκαλώντας «αναστάτωση» στους κατοίκους της Αττάλειας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Milliyet.

Το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου, τα Be-200, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται ως ‘Αετοί Πυρκαγιάς’, πέταξαν σε μια από τις περιοχές της πόλης.

«Βλέποντας τα αεροσκάφη, στα οποία υπήρχαν Ρώσοι πιλότοι, οι κάτοικοι της πόλης ξεχύθηκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Τα αεροσκάφη αφού άντλησαν νερό από τη θάλασσα πέταξαν αρκετά κοντά σε πολυκατοικίες, ένα συμβάν που προκάλεσε πανικό στους κατοίκους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την προσγείωση των αεροσκαφών, εκπρόσωποι του περιφερειακού δασικού τμήματος επικοινώνησαν μαζί τους για διευκρίνιση.

Σύμφωνα με την Ενωμένη Επιχείρηση Αεροσκαφών που είναι μέρος της Rostec, τον Ιούνιο δύο ρωσικά αεροσκάφη Be-200 πήγαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη με ρωσικό πλήρωμα θα βρίσκονται επί τέσσερις μήνες σε επιφυλακή στις περιοχές της Αττάλειας, Σμύρνης και Αλικαρνασσού. Ένα από τα Be-200 συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Σακάρια στις αρχές Ιουλίου, όπως σημειώνεται.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.