ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Τσαβούσογλου: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν εάν το ζητήσει»

Μ.Τσαβούσογλου: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν εάν το ζητήσει»

Η Τουρκία μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε γνωστή την πρόθεσή της να στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, εφόσον της ζητηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, ανέφερε: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, εάν το ζητήσει. Πιστεύουμε πως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και βάσει κοινής λογικής, με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν».

Όπως πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ «Το Αζερμπαϊτζάν κάνει το καλύτερο που μπορεί», για να τονίσει στη συνέχεια: «Κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μάχη κατά της τρομοκρατίας και προσπαθεί το Αζερμπαϊτζάν να υπερασπιστεί το έδαφός του, γιατί έχει την ικανότητα και την επάρκεια να κάνει κάτι τέτοιο.

Προκειμένου να κηρυχτεί εκεχειρία, η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από το αζέρικο έδαφος. Το Μπακού δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής την υποστήριξη της Τουρκίας, γιατί είναι σε θέσει να προστατευτεί με τις δυνάμεις του. Ωστόσο, εάν το κάνει, θα προσφέρουμε τη στήριξή μας και κανείς δεν μπορεί να αντιτεθεί σε αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε, ακόμα, πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αιτηθεί από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που φέρεται πως κατέχει. «Τα τελευταία τριάντα χρόνια το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό εισβολή. Το Αζερμπαϊτζάν έχει επιδείξει μεγάλη υπομονή, αλλά κανείς δεν έκανε πραγματική προσπάθεια για εξεύρεση λύσης», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.