Ουμίτ Γιαλίμ: «Η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος – Το ίδιο έκανε & η Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Ουμίτ Γιαλίμ: «Η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος – Το ίδιο έκανε & η Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα την «τουρκική υφαλοκρηπίδα», είπε πως «όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».

Μόνο στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι το αρμενικό ζήτημα είναι αλληλένδετο με τα ελληνοτουρκικά. Η Αθήνα έπρεπε να βοηθάει τώρα την Αρμενία με κάθε τρόπο και μέσον.

Ήττα των Τούρκων (είτε Αζέρων είτε «σκέτων» Τούρκων) θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιδιώξεις της Άγκυρας. Η ίδια η Άγκυρα συνδέει τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων με την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, μίλησε εκ νέου για 17 «τουρκικά» νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος που «κατέλαβε» στρατιωτικά η Ελλάδα μετά το 2004, αφήνοντας αιχμές κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

​«Ναι, υποστηρίζουμε ολόψυχα την Αζερμπαϊτζάν. Αφήσαμε την Αρμενία να καταλάβει το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά η Ελλάδα έχει καταλάβει κομμάτια της πατρίδας μας από το 2004. Γιατί δεν μιλάτε για αυτό; Και αυτά είναι κομμάτια της πατρίδας μας» δήλωσε προκλητικά, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση πως εξαιτίας των επιλογών της η Τουρκία «απώλεσε χιλιάδες χιλιόμετρα γης».

Ο Γιαλίμ κατηγόρησε την ανυπαρξία τουρκικής αντίδρασης στις ελληνικές «προκλήσεις», όπως χαρακτήρισε τις πρόσφατες επισκέψεις της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς.

​«Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ, 17 νησιά του Αιγαίου πέρασαν στην Ελλάδα. Υπάρχουν ελληνικές Αρχές σ’ αυτά τα νησιά. Τώρα υπάρχει μόνιμη ελληνική παρουσία στα 17 νησιά μας και σε μια βραχονησίδα στα όρια της Σμύρνης, του Αϊδινίου και της Μούγλας» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γιαλίμ, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, να ορίσει «διοικητή» των 17 νησιών που η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά.

Ο Γιαλίμ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην Τουρκία. Αν και θεωρείται «κεμαλιστής» οι εμμονές του κατά της Ελλάδας, ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις επιδιώξεις της ισλαμικής κυβέρνησης ΑΚP και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον συχνά κατηγορεί για … «ενδοτισμό» έναντι της χώρας μας.

​Ο Γιαλίμ ήταν αυτός ουσιαστικά που ξεκίνησε ν’ αρθρογραφεί για υποτιθέμενη κατάληψη 152 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που σήμερα υιοθετείται πλήρως από την τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο «γκριζαρίσματος» της ελληνικής κυριαρχίας.

Στην Αθήνα πολλά ΜΜΕ και το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακαλούν καθημερινά να επιστρέψουν οι κεμαλιστές στην εξουσία. Όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Οι κεμαλιστές θα ζητούν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους ισλαμιστές: Να καταλυθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Κι αυτοί νησιά θα θέλουν να πάρουν όπως και να αρπάξουν μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόσο απλό.

Να προσθέσουμε επίσης ότι επειδή είναι τα αγαπημένα παιδιά των Δυτικών θα παίρνουν από αυτούς ότι θέλουν, όπως το θέλουν…

Ας υπενθυμίσουμε και κάτι άλλο: Οι μεγαλύτερες συμφορές και ήττες για τον Ελληνισμό έγιναν επί κεμαλιστών: Μικρασιατική Καταστροφή, εισβολή στην Κύπρο και η ήττα των Ιμίων (που φυσικά οφείλονταν στην κυβέρνηση Σημίτη).

Η Ελλάδα πρέπει να θέσει διεκδικήσεις όπως την αυτονομία της Ίμβρου και της Τενέδου και να δοθούν αποζημιώσεις στην άλλοτε ζώσα ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο τότε η Άγκυρα θα σταματήσει να ζητάει τα πάντα για να πάρει τα μισά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.