Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ με Τουρκία στο ΝΑΤΟ – Τα «7» σημεία που καταργούν το ελληνικό δόγμα αποτροπής

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ με Τουρκία στο ΝΑΤΟ – Τα «7» σημεία που καταργούν το ελληνικό δόγμα αποτροπής

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε (!) ότι η Ελλάδα προσήλθε τελικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στην έδρα του ΝΑΤΟ και συζητούν όλα αυτά τα μέτρα που ζητεί η Αγκυρα για «να μην υπάρχει ένταση στο Αιγαίο»!

Αντίθετα η Αθήνα, δηλαδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το υπουργείο Εξωτερικών δεν ανακοίνωσε τίποτα απολύτως για την δραματική εξέλιξη! Ντρέπονται ακόμα και που συζητούν την λίστα των κατωτέρω ζητημάτων; Αν και η ντροπή απαιτεί την ύπαρξη φιλότιμου…

Ιδού τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ

1. Να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. στο Αιγαίο

2. Να μην απειλούν τα πολεμικά πλοία άοπλα πλοία (σ.σ.: εννοεί να κάνουν έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκηροίδας, χωρίς καν την απειλή χρήσης βίας από την ελληνική πλευρά)

3. Αμφότερα τα μέρη θα αναγνωρίζουν το δικαίωμα της χρήσης της ανοιχτής θάλασσας και του διεθνούς εναέριου χώρου

4. Κατά την διεξαγωγή εθνικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων, θα επιδιώκουν και οι δύο πλευρές την αποφυγή της παρακώλυσης της ομαλής ναυσιπλοΐας και εναέριας κυκλοφορίας

5. Ο σχεδιασμός ασκήσεων, που απαιτούν έκδοση ΝΟΤΑΜ, να υλοποιείται με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η απομόνωση περιοχών

6. Με στόχο την επίτευξη των ανωτέρω, οι δυο πλευρές θα επικοινωνούν με «κόκκινη γραμμή»

7. Να μην υπάρχουν εγκλωβισμοί σε παραμέτρους βολής από τα ραντάρ ελέγχου πυρός των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων των δύο πλευρών

Στη συνάντηση, οι αντιπροσωπείες συζήτησαν τις λεπτομέρειες λειτουργίας αυτού του μηχανισμού «αποτροπής των κρίσεων» χωρίς φυσικά να συζητηθεί τι θα γίνει σε περίπτωση παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ δήλωσε με νόημα: «Ευελπιστούμε πως ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, θα δημιουργηθούν μηχανισμοί διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και μέτρα απαραίτητα για την αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων και συγκρούσεων. Οι στρατιωτικές μας αντιπροσωπείες εργάζονται σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με απλά λόγια, συζητούν την κατάργησης του ελληνικού συστήματος αποτροπής. Και το ανακοινώνει η Άγκυρα! Ούτε μισή γραμμή ανακοίνωσης δεν υπήρξε από την Αθήνα και το λαλίστατο ΥΠΕΞ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.