Σφοδρή επίθεση από Άγκυρα κατά Ν.Δένδια: «Γελοία τα όσα είπες για τα Βαρώσια – Οι απειλές δεν θα περάσουν»!

Σφοδρή επίθεση από Άγκυρα κατά Ν.Δένδια: «Γελοία τα όσα είπες για τα Βαρώσια – Οι απειλές δεν θα περάσουν»!

Ευθεία και σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, μέσα από την οποία χαρακτηρίζει ως “γελοία” τα όσα είπε ο Έλληνας υπουργός σε συνέντευξη του.

Όλα αυτά την ώρα που το ΥΠΕΞ αναμένει με αδημονία στο τηλέφωνο, να της δοθούν ημερομηνίες για τις «διερευνητικές» επαφές από την Τουρκία!

Ο Ακσόι χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις Δένδια, τονίζοντας πως:

“Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό”.

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στα Βαρώσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως“είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Ο Ακσόι επαναλαμβάνει ότι “οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν” κατηγορώντας την Ελλάδα για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς “η Ελλάδα, αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, και από την άλλη συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος της ανακοίνωσης, ο Ακσόι αναφέρεται στην τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, υποστηρίζοντας πως αποτελεί “απάντηση” στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου, που παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.