ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Ακάρ: «Υπήρχε ανάγκη για την προμήθεια των S-400 – Θέλουμε και Patriot» – Οι αιχμές και για τους ελληνικούς S-300

Χ.Ακάρ: «Υπήρχε ανάγκη για την προμήθεια των S-400 – Θέλουμε και Patriot» – Οι αιχμές και για τους ελληνικούς S-300

Με σαφείς αιχμές για τους S-300 της Ελλάδας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κι άλλη παρόμοια αγορά από ΗΠΑ και Γαλλία ενώ ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι πραγματοποιήθηκε βολή αποδοχής.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία ήταν «μια ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί».

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Ακάρ δήλωσε ότι «οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν ως ξεχωριστό σύστημα, όπως τα S-300 που βρίσκονται επί του παρόντος στο ΝΑΤΟ» (εννοώντας μεταξύ άλλων και της Ελλάδας) και ότι «κάθε παρεχόμενος αμυντικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και δοκιμές και έλεγχο συστήματος», απαντώντας έτσι στην κριτική που δέχεται η Άγκυρα για την ενεργοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα των S-400 στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρίως αντιδράσεις, δήλωσε ότι μόνο η Ρωσία ανταποκρίθηκε κατάλληλα στις ανάγκες της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διαπραγματευόμαστε για ένα αμυντικό σύστημα σε συνεργασία με τη Γαλλία – Ιταλία και μπορούμε να πάρουμε και Patriot από τις ΗΠΑ υπό όρους», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.