ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Θα κάνουμε γεωτρήσεις με το Kanuni & το Fatih»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Θα κάνουμε γεωτρήσεις με το Kanuni & το Fatih»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε σήμερα τις προκλητικές του δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, την ώρα που στην κυβέρνηση νόμιζαν πως ο σεισμός θα τους φέρει «πιο κοντά» στην Άγκυρα.

Μάλιστα από το ΥΠΕΞ έβγαλαν και ανακοίνωση με την οποία «παραπονιόντουσαν» στην Άγκυρα, για τη νέα της NAVTEX ενώ της δείχνουν αλληλεγγύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε στα «παράπονα» διαμηνύοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της σε ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και μάλιστα έκανε αναφορά και στα γεωτρύπανα Fatih και Kanuni.

«Οταν πετύχουμε τον αγώνα μας η Τουρκία θα μπει στις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη πολιτικά και οικονομικά. Θα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, θα συνεχίσουμε με το Ορούτς Ρέις, θα συνεχίσουμε με το Φατίχ, με το Κανουνί, με το Γιαβούζ. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα είμαστε πολύ διαφορετικοί στο μέλλον χάρη στις σεισμικές μας έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» συμπλήρωσε.

Το Oruc Reis συνεχίζει να πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγα μίλια από τη Ρόδο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προβαίνει η Αθήνα για τη νέα παράνομη NAVTEX για έρευνες του σκάφους Oruc Reis νότια της Ρόδου. Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-NAVTEX καλώντας τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.