
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως ο Μάικ Πομπέο θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 16 και 17 Νοεμβρίου, και θα συναντηθεί μαζί του στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιοχή και να προωθήσει τη σθεναρή στάση (των ΗΠΑ) ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».
Δια του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το χαρακτήρισε «άσχετο/εκτός τόπου» (irrelevant). Η αναφορά σε ζητήματα «θρησκευτικής ελευθερίας» ήταν το σημείο που ξένισε ιδιαίτερα την Τουρκία.
«Η αντίδρασή μας έχει αρμοδίως μεταφερθεί στην αμερικανική πλευρά, μαζί με την συμβουλή μας να εστιάσει αυτή πρωτίστως στην ενίσχυση της συνεργασίας ως προς τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Θα ήταν πιο ταιριαστό για τις ΗΠΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία απέναντι στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, όπως ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και τα εγκλήματα μίσους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακσόι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.