Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Τούρκος απόστρατος ναύαρχος: «Η χρήση του όρου ‘Αιγαίο’ είναι ελληνική προπαγάνδα»!

Τούρκος απόστρατος ναύαρχος: «Η χρήση του όρου ‘Αιγαίο’ είναι ελληνική προπαγάνδα»!

“Η χρήση του όρου Αιγαίου είναι ελληνική προπαγάνδα” δήλωσε ο Γκιουρντενίζ, που ονόμασε τον γιο του Αιγαίο (Εge). Ο Εγκέ Γκιουρντενίζ πού σπούδασε στην Αμερική και αργότερα έγινε σημαντικό στέλεχος σε χρηματοοικονομική εταιρεία, είναι γιος του αντιαμερικανού Τζεμ Γκιουρντενίζ, που δηλώνει πως η χρήση του όρου Αιγαίο για τα νησιά του Αιγαίου αποτελεί ελληνική προπαγάνδα.

Το 2013 ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ που ήταν αρθρογράφος της εφημερίδας Αιντινλίκ που είναι όργανο της ομάδας Περιντσέκ, μετείχε ως καλεσμένος σε μία εκπομπή του Ογουζχάν Ουγουρ στο YouTube. Στην εκπομπή εξετάστηκαν θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γκιουρντενίζ είχε υποστηρίξει τότε με επιμονή, ότι η Τουρκία πρέπει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ να προσεγγίσει τη Ρωσία την Κίνα και το Ιράν και να αποτελέσει παρονομαστή της ευρασιατικής συμμαχίας ενώ θέμα στα social media αποτέλεσαν οι γεμάτος θαυμασμό δηλώσεις του για το κόμμα ΑΚΡ και για το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ που χαρακτηρίζει την κοινοβουλευτική δημοκρατία ως ¨Ατλαντικό σύστημα¨ και για αυτό είναι ενάντιος σε αυτήν, έχει γιο τον Εγκέ Γκιουρντενίζ ο οποίος αφού σπούδασε στην Αμερική εγκαταστάθηκε εκεί και έγινε σημαντικό στέλεχος στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική εταιρεία Oliver Wyman. Δεν διαφεύγει επίσης της προσοχής ότι ο Τζεμ Γκιουρντενίζ ο οποίος συχνά στις εκπομπές που τον προσκαλούν τονίζει πως η χρήση του όρου Αιγαίου για την θάλασσα του Αιγαίου αποτελεί ελληνική προπαγάνδα, δεν θεώρησε ως κακό να ονομάσει τον γιο του Ege (Αιγαίο).

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.