Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Επιμένει ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Έχουμε στείλει βίντεο από την «παρενόχληση» των Γερμανών στο τουρκικό πλοίο

Επιμένει ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Έχουμε στείλει βίντεο από την «παρενόχληση» των Γερμανών στο τουρκικό πλοίο

Τραβάει το σχοινί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ότι αφορά τη νηοψία που έγινε από τις γερμανικές δυνάμεις σε τουρκικό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης.

«Τι έκαναν στους πολίτες εργαζόμενους αφού επιβιβάσθηκαν στο πλοίο; Δυστυχώς τους παρενόχλησαν», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλιά του προς τους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει στείλει βίντεο της φερόμενης παρενόχλησης στα αρμόδια γραφεία, δήλωσε ο Ερντογάν χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Γερμανοί πεζοναύτες ανεπτυγμένοι στη φρεγάτα Hamburg κατέβηκαν την Κυριακή με σχοινιά από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του υπό τουρκική σημαία φορτηγού πλοίου Rosaline A προκαλώντας την οργή της τουρκικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια οι πεζοναύτες ματαίωσαν την αποστολή τους.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως το φορτηγό πλοίο μετέφερε μόνον ανθρωπιστική βοήθεια και πρόσθεσε ότι η αναχαίτιση του πλοίου «παραβίασε το διεθνές ναυτικό δίκαιο».

Η Γερμανία έχει υπογραμμίσει πως η ενέργειά της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απόφασης των Ηνωμένων Εθνών του 2016 και πως διεξάγει νόμιμες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.