ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ομολογία Τούρκων: Η παραγωγή του «εθνικού και εγχώριου» Altay εξαρτάται από την Γερμανία

Ομολογία Τούρκων: Η παραγωγή του «εθνικού και εγχώριου» Altay εξαρτάται από την Γερμανία

«Τελικά αποδείχθηκε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή για άδεια εξαγωγής από τη Γερμανία προκειμένου να αρχίσει η μαζική παραγωγή του άρματος μάχης Altay, για το οποίο η κυβέρνηση του AKParti το ονόμαζε ως “εγχώριο και εθνικό”», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με άρθρο του Μουσταφά Τσακίρ από την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα ‘Cumhuriyet’, – γράφει η Haber3.com, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εντυπωσίασε με τις δηλώσεις του για την τελευταία κατάσταση του άρματος μάχης Altay στη διάρκεια του προϋπολογισμού που υποβλήθηκε ένα σχέδιο του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

Ο Οκτάι, σε απάντηση στην κριτική των βουλευτών σχετικά με το γεγονός ότι το τανκ Altay δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή, δήλωσε ότι οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει ακόμη της συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την (τουρκική) BMC, προκειμένου να αρχίσει η μαζική παραγωγή του άρματος μάχης.

Στη διάρκεια συζήτησης για τον προεδρικό προϋπολογισμό, οι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η παραγωγή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το τανκ Altay έχει τελειώσει τη διαδικασία».

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Αλτάι- συνεχίζει το δημοσίευμα- υπενθύμισε ότι η συμφωνία για τη μαζική παραγωγή του άρματος μάχης υπεγράφη μεταξύ της προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας και της BMC στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Αναφέροντας ότι έχουν υπογραφεί υπεργολαβίες μεταξύ της BMC και των γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών MTU και RENK, ο Οκτάι είπε:

«Έγινε αίτηση για έγκριση των αδειών εξαγωγής στις γερμανικές αρχές προκειμένου να λάβουν την κρατική άδεια. Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει τις εν λόγω άδειες», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.