ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χ.Ακσόι: «Το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Αν.Μεσόγειο – Να ξεκινήσει άνευ όρων διάλογος με την Ελλάδα»

Χ.Ακσόι: «Το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Αν.Μεσόγειο – Να ξεκινήσει άνευ όρων διάλογος με την Ελλάδα»

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, τόνισε την ετοιμότητα της Τουρκίας να αρχίσει άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα ανακοινώνοντας πως το «Oruc Reis» ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, η χώρα του έχει ταχθεί από την αρχή υπέρ της διεξαγωγής ενός άνευ όρων διαλόγου με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ακσόι, υπήρχε συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών, αλλά η ημερομηνία δεν ορίστηκε καθώς, όπως είπε, η ελληνική πλευρά έκανε πίσω με δικαιολογία τις έρευνες του «Oruc Reis».

«Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruç Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου. Η Τουρκία θα συνεχίσει την προσέγγισή της για άνευ όρων διάλογο όπως έκανε μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Ακσόι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σημειώνεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά τη λήξη της σχετικής NAVTEX και ενώ πραγματοποιούσε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για 49 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.