ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«45.000 ώρες σε 82 ημέρες» – Το τουρκικό βίντεο για τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

«45.000 ώρες σε 82 ημέρες» – Το τουρκικό βίντεο για τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας «ανέβασε» στο YouTube νέο βίντεο με τον πλου του Oruc Reis, συνοδεία των πλοίων του τουρκικού ναυτικού.

Το βίντεο που αναρτήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, τιτλοφορείται «45 χιλιάδες ώρες πλεύσης σε 82 ημέρες». 82 ημέρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και πλέον οι σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι για μια συμβιβαστική λύση και η απομάκρυνση του βέτο από το τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν την ώρα που δημοσιευόταν το βίντεο για τον πλου του Oruc Reis εντός ορίων της ελληνική υφαλοκρηπίδας ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έλεγε «τα δικά του», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα υποδαυλίζει την ένταση στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή πλούσιο είναι το παρασκήνιο ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, η οποία θα συζητήσει το… ενδεχόμενο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες φέρουν τη Γαλλία να προτείνει στη Γερμανία κοινή συμβιβαστική πρόταση για Τουρκία στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Γερμανία και η Ισπανία οι οποίες δεν επιθυμούν το ενδεχόμενο κυρώσεων στηνΤουρκία για την προκλητική της στάση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι συμφωνούν με την Αθήνα και την Λευκωσία και αναζητούν τη μέση λύση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως 6 ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής, έχει τονίσει πολλές φορές ότι η απειλή των κυρώσεων λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από τις ίδιες τις κυρώσεις! Έτσι φαίνεται ότι οι αρχικές διθυραμβικές ειδήσεις ότι πάει για κυρώσεις γίνονται “να βρούμε μια λύση” ενώ σήμερα μεταδόθηκε ότι σε ενημέρωση διπλωματικών συντακτών ότι η Ελλάδα δεν προσανατολίζεται σε βέτο σε περίπτωση μη-επιβολής κυρώσεων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Τουρκία συνέχισε την συμπεριφορά που το βίντεο έχει αναδείξει αλλά τώρα με τα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς για την ημέρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητούν το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Άγκυρα, εκείνη εξέδωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.