ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Α.Συρίγος: «Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι ”εγώ είμαι εδώ για εσένα”»

Α.Συρίγος: «Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι ”εγώ είμαι εδώ για εσένα”»

Για την σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία, μίλησε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

«Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι “εγώ είμαι εδώ για εσένα”. Και αυτό ήθελε να περάσει», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι πρόκειται για για μια στρατηγική κίνηση από την πλευρά του Βερολίνου, καθώς μπορεί η ΕΕ να μην έχει στρατηγική για το ζήτημα της Άγκυρας αλλά η Γερμανία έχει.

«Θέλει να είναι ο διαμεσολαβητής της Τουρκίας προς τη Δύση. Βλέπει ότι υπάρχει ένα κενό αυτή τη στιγμή. Η Γαλλία και η Αμερική είναι απέναντι. Η Βρετανία ασχολείται με το Brexit. Η Γερμανία έχει βρει το “κενό” για να είναι ο προνομιακός συνομιλητής της Τουρκίας με τη Δύση», σύμφωνα με τον κ. Συρίγο.

Εξήγησε ότι η μόνη κύρωση η οποία θα μπορούσε να «πονέσει» άμεσα την Τουρκία είναι το εμπάργκο όπλων και γι’ αυτό η ελληνική πλευρά επιμένει να υπάρξει καθώς είναι και θέμα ηθικό για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θύμισε ότι η Γαλλία το 2014 είχε ακυρώσει την πώληση δύο έτοιμων πλοίων στην Ρωσία, επιστρέφοντας μάλιστα και την προκαταβολή που είχε λάβει, λόγω των εξελίξεων στην Κριμαία. Επιπλέον, η Γερμανία το προηγούμενο έτος δεν πούλησε στην Τουρκία μηχανές για τα νέα τεθωρακισμένα altay. Ο Καναδάς, μόλις διαπίστωσε ότι οπλικά του συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε drones στην επίθεση κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διέκοψε την εξαγωγή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.