ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ αλλάζουν τακτική για να μην πετάξουν τα drones μας ρουκέτες στα κεφάλια τους»

Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ αλλάζουν τακτική για να μην πετάξουν τα drones μας ρουκέτες στα κεφάλια τους»

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών Πολιτικής, Μεσούτ Χακκί Τζασίν, έκανε προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τις κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο Τζασίν αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ισχυροποίησης της τουρκικής οικονομίας, ειδικά εφόσον τεθούν σ’ εφαρμογή οι κυρώσεις CAATSA από τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Τουρκία έχει πετύχει ν’ αλλάξει «τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης», που έχουν αναγκάσει τους Αμερικάνους ν΄ αλλάξουν τακτική για να μη ρίξουν «τα τουρκικά drones ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους».

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1343199099403849732

Δήλωσε συγκεκριμένα ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό (ανάπτυξη πολεμικής τεχνολογίας) χωρίς μια (καλή) οικονομία. Οπότε έχουμε χρήματα. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, αν οι κυρώσεις CAATSA επιβληθούν στην Τουρκία, έχουμε χρήματα στην τσέπη μας μόνιμα. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η Τουρκία άλλαξε τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης και το Πεντάγωνο, μιλούν για αυτό. Οι Αμερικανοί αλλάζουν τις τακτικές μάχης από φόβο μήπως τα τουρκικά drones ρίξουν ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους. Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Τουρκία πέτυχε ένα εξαιρετικό Know how για τις μελλοντικές υβριδικές μάχες. Απέκτησε αυτήν την ικανότητα στο πεδίο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα ανέδειξε και ο αυτοεξόριστος -στη Σουηδία- Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor». Ο Μποζκούρτ και το «Nordic Monitor» και ο διαχειριστής του, αποτελούν «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει δημοσιοποιώντας απόρρητα τουρκικά έγγραφα και όχι μόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.