ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναύαρχος Deniz Kutluk για 12 ν.μ.: «Η Ελλάδα είναι συνετή – Γνωρίζει τι την περιμένει»

Ναύαρχος Deniz Kutluk για  12 ν.μ.: «Η Ελλάδα είναι συνετή – Γνωρίζει τι την περιμένει»

Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, που τέθηκε σε ισχύ με το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος των κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιόνιων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, απασχολεί έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι… γνωστοί «περιφερόμενοι» πρώην ναύαρχοι του τουρκικού ναυτικού έχουν αποδοθεί σε ένα κρεσέντο δηλώσεων υπογραμμίζοντας πως οποιαδήποτε απόπειρα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, θα συναντήσει την αποφασιστική αντίδραση της Τουρκίας, η οποία θα είναι πόλεμος.

Ο ναύαρχος ε.α. Deniz Kutluk δήλωσε σχετικά ότι η διακομματική απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το 1995 λέει ακριβώς αυτό: Ότι οποιαδήποτε απόπειρα της Ελλάδας για 12 ν.μ. στο Αιγαίο θα απαντηθεί με πόλεμο, για να συμπληρώσει:

«Νομίζω όμως ότι η Ελλάδα δεν θα το πράξει. Είναι συνετή και γνωρίζει τι την περιμένει εάν το επιχειρήσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διαβόητος ναύαρχος ε.α. Cihat Yayci ο οποίος έχει γίνει περισσότερο γνωστός, από το εφεύρημά του της «γαλάζιας πατρίδας», η οποία καταλαμβάνει το μισό Αιγαίο.

Ο Τούρκος ναύαρχος δήλωσε ότι «το ελληνικό σχέδιο για την επέκταση των 12ν.μ. έχει μπει σε εφαρμογή» για να προσθέσει ότι «η Τουρκία σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1343982926762045446

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.