ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν για υπόθεση Ντεμιρτάς: «Ποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο – Εφαρμόσαμε την εθνική νομοθεσία»

Ρ.Τ.Ερντογάν για υπόθεση Ντεμιρτάς: «Ποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο – Εφαρμόσαμε την εθνική νομοθεσία»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την κριτική του για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που προτρέπει την Τουρκία για την άμεση απελευθέρωση του Σελαχάτιν Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτη του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), δηλώνοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν συμβαδίζει με άλλες αποφάσεις του για άλλες χώρες.

«Σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τη χώρα μας, η ΕΣΔΑ ενήργησε κατά των δικών της νομικών διαδικασιών και των αποφάσεων που είχε λάβει σε παρόμοιες δίκες σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία», δήλωσε ο Ερντογάν στις 28 Δεκεμβρίου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου επειδή ήταν «απόφαση διπλού επιπέδου που ελήφθη με πολιτικά κίνητρα», είπε.

Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υποστήριξη της απόφασης του ΕΔΑΔ για την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς και για την ένσταση στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την ετυμηγορία.

«Επομένως, εάν είχαν εγκριθεί, θα απελευθέρωναν αμέσως αυτόν τον τρομοκράτη υποστηρικτή, ο οποίος έχει στα χέρια του το αίμα δεκάδων ανθρώπων», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Ποιοι στέκονται πίσω; Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι υπεύθυνος για γεγονότα στις 6-8 Οκτωβρίου 2014 που υπόκεινται σε εγκλήματα όπως η δολοφονία 37 ατόμων, 29 απόπειρες δολοφονίας, 3.777 περιπτώσεις ζημιών σε περιουσίες, 295 κλοπές, 15 λεηλασίες, 308 παραβιάσεις του χώρου εργασίας και της κατοικίας ασυλία, 13 περιπτώσεις καύσης της τουρκικής σημαίας και επτά παραβιάσεις του νόμου για την προστασία του Atatürk», δήλωσε ο Ερντογάν.

Το ΕΔΑΔ δήλωσε στα τέλη 22 Δεκεμβρίου ότι τα δικαιώματα του Demirtaş παραβιάστηκαν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης και της ατομικής ελευθερίας.

Τόνισε επίσης ότι η προδικαστική κράτηση του Ντεμιρτάς από τον Νοέμβριο του 2016 έστειλε ένα επικίνδυνο μήνυμα σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Demirtaş, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 142 ετών, εάν καταδικαστεί ως ηγέτης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών του 2014 που έγιναν βίαιες και οδήγησαν στο θάνατο 37 ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.