ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Δώρο» Χριστουγέννων από την ΕΕ στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Επεκτάθηκε η χρηματοδότηση προγραμμάτων για μετανάστες

«Δώρο» Χριστουγέννων από την ΕΕ στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Επεκτάθηκε η χρηματοδότηση προγραμμάτων για μετανάστες

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκινά η νέα χρονιά για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, με μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εκβιασμοί του Τούρκου προέδρου προς την Ευρώπη «πέρασαν», κάτι που έφερε την επέκταση μέχρι το 2022 της χρηματοδότησης προγραμμάτων για μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση η Κομισιόν πανηγυρίζει μάλιστα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη μορφή μισθού–ζεστού χρήματος σε μετανάστες.

Δεν ήταν τυχαία προφανώς η δήλωση του Τούρκου Προέδρου το Σάββατο, ότι «εκείνοι οι οποίοι απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν».

Την ενέργεια της Κομισιόν να κρατήσει ανοιχτή την.. κάνουλα των χρημάτων στην Τουρκία παρά τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα, κατήγγειλε και ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση, απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Μόλις 10 ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια λιτή ανακοίνωση στις 23 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι επεκτείνει μέχρι το 2022 χρηματοδότηση προς την Τουρκία, σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έλλειψη συντονισμού και σοβαρής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής αφήνουν την Τουρκία να εργαλειοποιεί μετανάστες και να συνεχίζει τις απειλές και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.