
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε συν τοις άλλοις πως ΕΕ & Τουρκία πρέπει να βάλουν στην άκρη Ελλάδα και Κύπρο και να συενργαστούν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «η ΕΕ είναι σε προτεραιότητα στην ατζέντα της Τουρκίας».
Η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ το νέο έτος, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το 2020 δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αρκετά λόγω των ιδιοτροπιών και των τεχνητών προβλημάτων που παρήγαγαν ορισμένα μέλη της ΕΕ, δείχνοντας Ελλάδα και Κύπρο.
Πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη όχι μόνο όσον αφορά το μέλλον των σχέσεων αλλά και από την ευρεία κοινή γεωγραφία.
«από τα καπρίτσια κάποιων μελών της ΕΕ αλλά και λόγω των τεχνητών προβλημάτων τα οποία δημιούργησαν, το 2020 δεν το εκμεταλλευτήκαμε θετικά για τις σχέσεις μας με την ΕΕ», είπε.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ζήτησε την επικαιροποίηση της Κοινής Δήλωσης Τουρκίας – ΕΕ, όπως και της συμφωνίας της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να τερματιστούν οι αποκλεισμοί και οι δηλώσεις κατά της Άγκυρας. Όπως είπε, είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι θετικό βήμα αποτελεί να ξεκινήσουν οι τακτικές σύνοδοι κορυφής Τουρκίας-E.E. αλλά και οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.