ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικές φυλακές: Κρατούμενος θέλησε να διαμαρτυρηθεί και οι δεσμοφύλακες του έσπασαν το χέρι (βίντεο)

Τουρκικές φυλακές: Κρατούμενος θέλησε να διαμαρτυρηθεί και οι δεσμοφύλακες του έσπασαν το χέρι (βίντεο)

Σε κάμερα ασφαλείας των φυλακών του Κιρρίκαλε, καταγράφηκε η στιγμή στην οποία έσπασαν το χέρι του κρατούμενου Γκιοκχάν Γκιουντούζ καθώς ο τελευταίος ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την υπόθεση φυλακισής του. Μετά από προσφυγή που έκανε ο Γκιουντούζ στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητήθηκε μία πιο αποτελεσματική έρευνα.

Ο Γκιοκχάν Γκιουντούζ-κρατούμενος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F του Κιρρικαλε, στις 25 Μαΐου 2017 θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για κάποια μέτρα των φυλακών, άρχισε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην καντίνα .

Εκείνη την ώρα ο σωφρονιστικός υπάλληλος R.S. τον έριξε κάτω και του γύρισε το χέρι. Υπό την επίδραση του γυρίσματος, το χέρι του Γκιουντούζ έσπασε και με αυτό τον τρόπο τον έπιασαν από το χέρι και τον έσυραν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εντοπίστηκε ότι έχει κάταγμα.

Σχηματίστηκε ΕΔΕ σε βάρος του διευθυντή υπηρεσίας και άλλων πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στη δικογραφία για το περιστατικό αναφέρεται πως “Οταν ο κρατούμενος έφτασε στην είσοδο της πτέρυγας και περίμενε να ανοίξει η πόρτα, εσκεμμένα έκατσε πάνω στο χέρι του με σκληρό τρόπο”. Από την ΕΔΕ σε βάρος των υπαλλήλων δεν υπήρξε κάποια ποινή.

Στον Γκιουντούζ με το σπασμένο χέρι, του επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός στέρησης επικοινωνίας και αλληλογραφίας, επειδή τραγούδησε ένα εμβατήριο, ενώ στους τρεις φίλους του που είχαν κάνει την ίδια διαμαρτυρία, επιβλήθηκαν ποινές απομόνωσης και στέρησης επισκεπτηρίου.

Η εισαγγελία στην έρευνα που έκανε σχετικά με το κάταγμα του χεριού του Γκιουντούζ, αποφάσισε και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Εν τέλει μετά από προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο βγήκε απόφαση που διατάζει διεξαγωγή καλύτερης έρευνας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.