Η
νοτιοκορεάτικη Korea Aerospace Industries (KAI) παρουσίασε επίσημα την
εξαγωγική έκδοση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης
KT-1Τ Woongbi για την Τουρκία στην Σατσεόν.

Η νοτιοκορεάτικη Korea Aerospace Industries (KAI) παρουσίασε επίσημα την εξαγωγική έκδοση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης KT-1Τ Woongbi για την Τουρκία στην Σατσεόν.

Η τελετή της παρουσίασης προγραμματίστηκε ώστε να συμπέσει με την διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Seoul International Aerospace & Defense Exhibition (ADEX) 2009 την Τετάρτη.

Στην τελετή παραβρέθησαν περί τους 100 επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής  της KAI Κιμ Χονγκ-γιουνγκ καθώς και ο Μουράντ Μπαγιάρ, διευθυντής της υποδιεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που περιλαμβάνει η έκδοση –Τ του ΚΤ-1, είναι ένα σύστημα συμπίεσης καμπίνας, νέο «γυάλινο» πιλοτήριο, σύστημα παραγωγής οξυγόνου επί του αεροσκάφους καθώς και σύστημα HOTAS (hands-on throttle-and-stick).

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υπέγραψε ένα συμβόλαιο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων το 2007 με την ΚΑΙ για την εξαγωγή 40 αεροσκαφών ΚΤ-1Τ με προαίρεση για 15 ακόμα μετά την παράδοση των αρχικών.

Σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο προβλέπεται να έχει σε τουρκικό έδαφος και η ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries).

Στο πλαίσιο της ADEX 2009, η KAI παρουσιάζει το σύνολο των αεροπορικών της προϊόντων, ήτοι τα εκπαιδευτικά KT-1 και T-50 Golden Eagle, το ελικόπτερο Surion και διάφορα UAV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr