Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: «Υπονομεύει τις διερευνητικές επαφές – Είναι ισλαμοφοβικός»

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: «Υπονομεύει τις διερευνητικές επαφές – Είναι ισλαμοφοβικός»

Μετά τον ανώτατο ιμάμη της Τουρκίας και το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις δηλώσεις του σχετικά με τον επεκτατισμό και την επιθετικότητα του Ισλάμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στις παγκόσμιες πανδημικές συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, είναι λυπηρό που όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Είναι θλιβερό παράδειγμα, όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν σπόρους διαφωνίας σε κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις. Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει επιτύχει η Ισλαμοφοβία.

Οι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό, κατά του Ισλάμ και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες.

Το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή που πραγματοποιούνται προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες είναι επίσης σημαντικό, και είναι ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1350918166378110979?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.