Δείτε τις πρώτες εικόνες από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου στην Τουρκία (βίντεο)

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου στην Τουρκία (βίντεο)

Τις πρώτες εικόνες από την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Ν.Α. Τουρκίας, μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Ακούγιου θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023 για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ίδιος έκανε λόγο για : «όνειρο 60 ετών της Τουρκίας, που γίνεται πράξη», ενώ επεσήμανε πως : «H τουρκική βιομηχανία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που αλλάζει τα δεδομένα στη χώρα».

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας καλύπτει έκταση 10 τετρ. χλμ και θα διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4.800 MW. Ο σταθμός κατασκευάζεται από την ρωσική εταιρία Rosatom και το συνολικό κόστος θ’ αγγίξει τα 25 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για τη λειτουργία του έχουν εκπαιδευτεί στη Μόσχα 500 Τούρκοι, τα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.