Διαδοχικές εκρήξεις στο εργοτάξιο του πυρηνικού εργοστασίου Ακούγιου στην Τουρκία (βίντεο)

Διαδοχικές εκρήξεις στο εργοτάξιο του πυρηνικού εργοστασίου Ακούγιου στην Τουρκία (βίντεο)

Δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη, σημειώθηκαν στο Πυρηνικό Εργοστάσιο Ακκούγιου στην Τουρκία το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, περί τις 18.20.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές, έσπασαν παράθυρα, τοίχοι τζάμια και πόρτες στη γύρω περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία αλλά ούτε για την ύπαρξη τραυματιών.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του τοπικού δημάρχου, αλλά και από βουλευτή της αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν υπάρχουν για την ώρα άλλες λεπτομέρειες εκτός του ότι έχουν υποστεί ζημιές 86 σπίτια.

Η έκρηξη έγινε στο εργοτάξιο του εργοστασίου και στο σημείο βρίσκεται η στρατοχωροφυλακή και ο έπαρχος.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο Haberler, η έκρηξη ήταν προγραμματισμένη για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους στο πυρηνικό εργοστάσιο προκάλεσε ζημιές σε γύρω σπίτια και θερμοκήπια.

Βίντεο: Εκκωφαντικός θόρυβος κατά τη διάρκεια της έκρηξης

Σε δηλώσεις της η τοπική αρχή της Επαρχίας Μερσίν ανέφερε πως ξεκινά άμεσα έρευνα προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.

«Μια ομάδα από τη Γενική Διεύθυνση Ειδικής Ασφάλειας του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες σχετικά με την έκρηξη. Το ζήτημα θα εξεταστεί από κάθε πτυχή και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των υπευθύνων» αναφέρει η ηγεσία της Επαρχίας Μερσίν.

Βίντεο από το Twitter που φέρεται πως δείχνει καπνούς από τις εκρήξεις:

Σε άλλα tweet Τούρκοι κατηγορούν Κούρδους και κανείς δεν ξέρει αν τελικά μιλάμε για ατύχημα ή δολιοφθορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.