ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ανατράπηκε η απόφαση για Ο.Καβαλά και 8 ακόμη άτομα

Τουρκία: Ανατράπηκε η απόφαση για Ο.Καβαλά και 8 ακόμη άτομα

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Reuters τουρκικό εφετείο ανέτρεψε σήμερα την απαλλακτική απόφαση για 9 ανθρώπους, μεταξύ αυτών o φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τις μαζικές διαδηλώσεις το 2013.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ολοκληρωθεί με την αθώωση-έκπληξη των 9 κατηγορουμένων τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω ανεπαρκών στοιχείων. Τη δίκη παρακολουθούσαν στενά οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν συμβολική της καταστολής των διαφωνούντων υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνολικά 16 κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατηγορήθηκαν ότι οργάνωσαν και διέσπειραν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Γκεζί το 2013. Οι υποθέσεις 7 κατηγορουμένων, που δεν είχαν παραστεί στη δίκη, διαχωρίστηκαν από αυτές των υπολοίπων 9 και η δίκη τους συνεχίζεται.

https://www.vimeo.com/500876670

Δικαστικά έγγραφα δείχνουν πως το εφετείο απεφάνθη σήμερα να ανατρέψει την απαλλακτική απόφαση και να στείλει πίσω στο δικαστήριο την υπόθεση.

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε για την ανατροπή της αθώωσης, το δικαστήριο ανέφερε ότι ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν είχαν συμπεριληφθεί στο σκεπτικό της ετυμηγορίας και ότι μια δεύτερη υπόθεση σε βάρος του Καβαλά θα πρέπει να εξεταστεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας στην υπόθεση του Γκεζί.

Στις κινητοποιήσεις του 2013 συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα σχέδια που είχε εγκρίνει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν για την ανέγερση ενός αντιγράφου οθωμανικών στρατώνων στο πάρκο Γκεζί της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των κατηγορουμένων που απαλλάχθηκαν πέρυσι ήταν ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας Καβαλά, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι χρηματοδότησε τις κινητοποιήσεις. Παρέμεινε υπό κράτηση στη φυλακή για κατηγορίες που σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.