ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τουρκία έτοιμη για ενδυνάμωση επιχειρήσεων κατά των Κούρδων του ΡΚΚ στο Ιράκ

Η Τουρκία έτοιμη για ενδυνάμωση επιχειρήσεων κατά των Κούρδων του ΡΚΚ στο Ιράκ

Η επόμενη κίνηση η οποία σχεδιάζεται στην Άγκυρα αφορά ξεκάθαρα το Ιράκ. Στις βόρειες περιοχές της χώρας αυτής κατοικούν κυρίως Κούρδοι που είναι σε ρήξη με την κυβέρνηση του Ιράκ.

Η Άγκυρα μπορεί να θελήσει να εκμεταλλευθεί τον διχασμό των Κούρδων και την ολιγωρία της Βαγδάτης για να χτυπήσει το ΡΚΚ στα βουνά του Καντίλ. Μια τέτοια επιχείρηση, άνευ προηγουμένου σε κλίμακα, θα έχει βέβαια μεγάλους κινδύνους και ιδιαίτερα το τραχύ έδαφος στο οποίο είναι συνηθισμένοι οι Πεσμεργκά.

Ομως ο τουρκικός στρατός έχει τώρα την ικανότητα να στείλει στο μέτωπο τους σύρους μισθοφόρους που ήδη κινητοποίησε στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν. Μαζί με τα drones διαθέτει πλέον ένα όπλο που απέδειξε την αξία του στα βουνά του Καυκάσου.

Για αρχή η Τουρκία παρουσίασε στο Ιράκ τέσσερις προτάσεις για την δράση κατά του ΡΚΚ.

Μια τουρκική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και τον αρχηγό του στρατού της χώρας Γιασάρ Γκίλερ επισκέφθηκε τη Βαγδάτη στις 18 Ιανουαρίου, όπου συναντήθηκε με ανωτάτους ιρακινούς αξιωματούχους.

Ο Akar και ο Güler χρησιμοποίησαν τις συναντήσεις για να παρουσιάσουν προτάσεις για δράση κατά του PKK στην περιοχή Sinjar του Ιράκ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση Τουρκίας-Ιράκ, με την τουρκική αεροπορική υποστήριξη, κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ με πρόταση 4 σημείων εκβιαστικού χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο τις βάσεις του ΡΚΚ κατά μήκος των ορεινών συνόρων με το Ιράκ. Όμως, η προσοχή της Άγκυρας στρέφεται όλο και περισσότερο στο Σιντζάρ, το οποίο παρέχει στο PKK κρίσιμη πρόσβαση στην κουρδική διοίκηση στη βόρεια Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.