ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Ακάρ: «Περιμένουμε τους Έλληνες στην Άγκυρα για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις»

Χ.Ακάρ: «Περιμένουμε τους Έλληνες στην Άγκυρα για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις»

Την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, περιμένει ξανά ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ώστε να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές.

Σε δηλώσεις στις οποίες προχώρησε πριν από λίγη ώρα και μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ακάρ είπε:

«Περιμένουμε τους Έλληνες γείτονές μας να έρθουν στην Άγκυρα για να συνεχίσουμε (σ.σ. τις διαπραγματεύσεις)».

«Διατηρώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων» είπε ο Ακάρ.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τη Γερμανίδα ομόλογό του. Σχετικά με τη συνάντηση σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα γίνουν σημαντικά βήματα στο τομέα της Άμυνας το επόμενο διάστημα».

Οι διερευνητικές

Να υπενθυμιστεί πως οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη την 25η Ιανουαρίου.

Η πρώτη συνάντηση διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η Άγκυρα έθεσε στο τραπέζι πολλά ζητήματα, όπως το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριο χώρο, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.