ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: «Εποικοδομητικά όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης αλλά… ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο»

Τουρκία: «Εποικοδομητικά όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης αλλά… ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο»

Οι σχέσεις με την Ελλάδα, το Κυπριακό και το ζήτημα με τους S-400, απασχόλησαν τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, στη διάρκεια συνέντευξης το απόγευμα της Πέμπτης στο TRT Haber.

«Ξεκινήσαμε με την Ελλάδα τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών, στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου. Η πρώτη μας συνάντηση πήγε καλά. Ο πρόεδρός μας, έχει ζητήσει να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη ήταν προκλητικές. Ωστόσο, αυτά που είπε χθες, ήταν πιο εποικοδομητικά. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Έστειλε ένα μήνυμα στους Έλληνες» είπε για τις διερευνητικές με τη χώρα μας.

Αναφορικά με το Κυπριακό, σχολίασε: «Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο, σαν εγγυητής ειρήνης. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί με τον ίδιο ρόλο. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται για 40 χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να χάνουμε χρόνο για άλλα 10, 20 ή 30 χρόνια; Συνεχίζουν το εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων. Ρωτάω τους Ελληνοκύπριους: γιατί φοβάστε την ιδέα των δυο κρατών; Το θέμα αυτό θα συζητηθεί υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ. Τώρα συζητάμε μόνο για τη λύση δυο κρατών. Η ελληνική πλευρά δεν βλέπει τον εαυτό της σαν ισότιμο συνομιλητή. Πιστεύει πως είναι ανώτερη».

Σχολιάζοντας το ζήτημα με τους S-400 και τις ΗΠΑ, ο Καλίν τόνισε πως η απόφαση για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν ελήφθη «μέσα σε μια νύχτα» και υπενθύμισε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί πριν οι ΗΠΑ υπογράψουν το νόμο για την επιβολή κυρώσεων (CAATSA), επιτρέποντας στον Λευκό Οίκο να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν όπλα από κράτη που θεωρούνται «αντίπαλοι» από την Ουάσινγκτον – και συγκεκριμένα τη Ρωσία και την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καλίν είπε ότι η Άγκυρα εξέφρασε την ετοιμότητα να διαπραγματευτεί το ζήτημα με τη διοίκηση του Μπάιντεν, αλλά η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθεί σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.