
Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έθεσαν στόχο να φτάσει ο όγκο των εμπορικών συναλλαγών στα 15 δισ. δολ. έως το 2023, όπως δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος την Πέμπτη, σύμφωνα με το Anadolu.
Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι εκτός από την αδελφότητα μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, οι δύο χώρες είναι σημαντικοί πολιτικοί και εμπορικοί εταίροι.
“Στόχος μας είναι να βρούμε νέες εναλλακτικές λύσεις για τους επιχειρηματίες μας ενόψει της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις αδύναμες και εύθραυστες αναπτυξιακές τάσεις με έργα που θα εκτελεστούν μαζί σας, τα αδέλφια μας,” είπε ο Οκτάι.
“Σε αυτή την κατεύθυνση, οι επιχειρηματίες των χωρών μας έχουν κρίσιμο καθήκον να θέσουν σε εφαρμογή τις τρέχουσες ευκαιρίες”, πρόσθεσε.
Επισημαίνοντας τις οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας το 2020, ο Οκτάι τόνισε ότι η Τουρκία και η Κίνα είναι οι μόνες χώρες του G20 που ενδέχεται να τελειώσουν το έτος με ανάπτυξη. Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έλαβε 15 δισεκατομμύρια δολάρια από ξένες επενδύσεις από το εξωτερικό, πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan σημείωσε ότι η εμπορική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. “Για να επιτευχθεί ο εμπορικός στόχος των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο επιχειρηματικός κόσμος των δύο χωρών πρέπει να συνεργαστεί ενεργά μαζί μας”, πρόσθεσε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.