ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τουρκία: Βουλευτίνα του φιλοκουρδικού HDP κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Τουρκία: Βουλευτίνα του φιλοκουρδικού HDP κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Έρευνα ξεκίνησε σήμερα σε βάρος μιας βουλευτίνας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, η οποία βαρύνεται με υποψίες ότι μετέβη σε μια περιοχή του Ιράκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών, όπου σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα 13 Τούρκοι όμηροι, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης επιχείρησης διάσωσης.

«Μια έρευνα ξεκίνησε σε βάρος της βουλευτίνας Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασντεμίρ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε την Τασμεντίρ, βουλευτίνα του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) μετέβη στη Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου πρόσφατα η Άγκυρα διεξήγαγε μια επιχείρηση κατά του PKK, μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Η Τουρκία κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το PKK ότι εκτέλεσε 13 Τούρκους υπηκόους, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας οι περισσότεροι, τους οποίους κρατούσε αιχμάλωτους στην περιοχή αυτή.

Το PKK αναγνώρισε τον θάνατο μιας ομάδας κρατουμένων, όμως απέρριψε την εκδοχή της Άγκυρας, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς.

«Το HDP είναι το κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης. (Οι βουλευτές του) δεν έχουν πολιτική προσωπικότητα. Είναι όμηροι του PKK», είπε ο Σοϊλού χθες το βράδυ.

Η Τασμεντίρ, σε ένα tweet που έστειλε χθες, απέρριψε τις κατηγορίες του Σοϊλού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο υπουργός Εσωτερικών αυτής της χώρας έκανε μια δήλωση δίνοντας το όνομά μου, βασιζόμενος στη αποκαλούμενη μαρτυρία ενός προσώπου. Θα αποδείξουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και συκοφαντία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.