ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τζιχάτ Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα επεκτείνεται σε βάρος της Τουρκίας υλοποιώντας τη ‘‘Μεγάλη Ιδέα’’»

Τζιχάτ Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα επεκτείνεται σε βάρος της Τουρκίας υλοποιώντας τη ‘‘Μεγάλη Ιδέα’’»

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk, ο Τζιχατ Γιαϊτζί, ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Ο λεγόμενος και «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας», υποστήριξε προκλητικά πως η «Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς σε βάρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για ελληνική «Μεγάλη Ιδέα».

Επικουρούμενος από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο Γιαϊτζί κατέφυγε σ’ ένα ακόμη εκφραστικό παραλήρημα κατά της χώρας μας, την ίδια ώρα που θεωρητικά συνεχίζεται ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στη συνέχεια μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα των όσων υποστήριξε ο Γιαϊτζί, που δεν πρόκειται για μία γραφική παρουσία, αλλά για έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή διαμορφώνει όχι μόνο την κοινή γνώμη στην Τουρκία αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• «Η Ελλάδα δεν είναι ένα κανονικό κράτος. Από την ίδρυση της ακόμη δεν είναι ένα κανονικό κράτος. Μετά από την επιτυχία της εξέγερσης στην Πελοπόννησο, μέχρι σήμερα, με την βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, διευρύνει τα εδάφη της Και με τίνος τα εδάφη διευρύνθηκε ; Συνεχώς στα τουρκικά εδάφη»
• «Τώρα η Ελλάδα κάνει την 6η επέκταση της .Η Ελλάδα έχει ένα ιδανικό που λέγεται «Μεγάλη Ιδέα». Έχει την ιδέα, μεγάλο ιδανικό. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε καλά. Δεν αλλάζουν γνώμη για αυτό. Δηλαδή η Κωνσταντινούπολη να ενταχθεί στην Ελλάδα, όλη η Θράκη να ενταχθεί στην Ελλάδα, η δυτική Ανατολία να ενταχθεί στην Ελλάδα, η Κύπρος να ενταχθεί στην Ελλάδα και όλα τα νησιά του Αιγαίου, εέε της Νησιωτικής Θάλασσας, να ενταχθούν στην Ελλάδα»
• «Την μισή Θράκη την πήραν ; Την πήραν. Από το 1954 με το σχέδιο ΕΝΩΣΙΣ δεν θέλουν να ενταχθεί η Κύπρος στην Ελλάδα; Θέλουν. Μόλις χτες , μόλις χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του Ελληνοκυπριακού τομέα και ο υπουργός Εξωτερικών, μίλησαν για τον ελληνισμό της Κύπρου. Όταν μιλάνε για κυπριακό ελληνισμό τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ένταξη της Κύπρου στην Ελλάδα και εξελληνισμός της Κύπρου».
• «Ο Μητσοτάκης αυτό που είπε ήταν πολύ βαριά κουβέντα. Λέει πως “Αν η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ και την Αμερική, τότε είναι υποχρεωμένη να τα πηγαίνει καλά μαζί μας. Εννοεί δηλαδή πως ” Είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν αυτό που ζητάμε” Μα ποιος είσαι εσύ και μιλάς έτσι στην Τουρκία ; Πως μπορείς και το λες αυτό;»
• «Στο Αιγαίο δεν υπάρχει πρόβλημα. Καταρχήν αυτό να υπογραμμίσουμε. Στο Αιγαίο υπάρχουν οι απαιτήσεις της Ελλάδας. Τις απαιτήσεις της Ελλάδας δεν πρέπει να τις εκλαμβάνουμε ως θέματα»
• «Εξοπλίζουν τα νησιά διότι απειλούν την Τουρκία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.