ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εισαγγελέας Άγκυρας: Τέσσερις του Charlie Hebdo στο εδώλιο για προσβολή του Ερντογάν – Πως θα αντιδράσει ο Ε.Μακρόν

Εισαγγελέας Άγκυρας: Τέσσερις του Charlie Hebdo στο εδώλιο για προσβολή του Ερντογάν – Πως θα αντιδράσει ο Ε.Μακρόν

Κατηγορητήριο εναντίον 4 ατόμων ετοίμασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας σχετικά με τα σκίτσα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύτηκαν πέρσι στο Charlie Hebdo και όλοι πλέον περιμένουν την αντίδραση του Ε.Μακρόν και αν θα στηρίξει το περιοδικό.

Στο κατηγορητήριο, αναφέρεται ότι στο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdo που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία στις 28 Οκτωβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι «το έγκλημα προσβολής του προέδρου» διαπράχθηκε μέσω μιας γελοιογραφίας με φωτογραφία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κατηγορητήριο, υπενθυμίστηκε ότι, σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα, εάν το «έγκλημα» διαπράττεται από Τούρκους πολίτες ή αλλοδαπούς σε ξένη χώρα, πρέπει να εφαρμοστεί η τουρκική νομοθεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κατηγορητήριο στρέφεται κατά τριών αρχισυντακτών κι ενός σχεδιαστή του σατιρικού γαλλικού περιοδικού, που θεωρούνται «υπεύθυνοι για το έγκλημα που διαπράχθηκε διαδοχικά».

Στο κατηγορητήριο, τονίστηκε ότι η καρικατούρα που στόχευε τον Πρόεδρο Ερντογάν, επιδίωκε να τον βλάψει συναισθηματικά, με τρόπο χυδαίο, άσεμνο, επιθετικό και ταπεινωτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον τουρκικό νόμο, οι ύποπτοι ενδέχεται να καταδικαστούν σε φυλάκιση 1 έως 4 ετών για «προσβολή του Προέδρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.