Τουρκία: Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 50 διαδηλωτών έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 50 διαδηλωτών έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης

50 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε περίπου 20 φοιτητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία. Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα όπως «Η πίεση δεν θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε».

Στη σύλληψη τουλάχιστον 50 διαδηλωτών προχώρησε η τουρκική αστυνομία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες με αφορμή τον διορισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο Τσαγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε περίπου 20 φοιτητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με μια φοιτητική ένωση.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, αστυνομικοί τραβούν τους διαδηλωτές και τους οδηγούν σε αστυνομικά λεωφορεία. Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα όπως «Η πίεση δεν θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις. Περίπου 600 άνθρωποι συνελήφθησαν και, σε μερικές περιπτώσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Στο πανεπιστήμιο, φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώνονται καθημερινά για να διαμαρτυρηθούν για τον αντιδημοκρατικό, όπως τον χαρακτηρίζουν, διορισμό του Μελίχ Μπουλού. Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της και ο Μπουλού έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης ξέσπασαν με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος ενός φοιτητή επειδή σε προηγούμενες διαδηλώσεις κρατούσε μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου – το σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.