ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ν.Μπαχτσελί: «Να κλείσει το Συνταγματικό Δικαστήριο»

Ν.Μπαχτσελί: «Να κλείσει το Συνταγματικό Δικαστήριο»

Ο αρχηγός του ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε το κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

H «προτροπή» του εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί αντίδραση στη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει το κλείσιμο του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αντί να το κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες, όπως περίμενε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Το κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως και το κλείσιμο του HDP, θα πρέπει να γίνει ένας στόχος που δεν παίρνει πια άλλη αναβολή» δήλωσε σε έγγραφη διαμαρτυρία του ο ηγέτης του MHP. «Είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο στο πλευρό της υπεροχής του νόμου ή είναι μια μαζορέτα που λειτουργεί αυτονομιστικά;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια, προκαλώντας πλείστες αντιδράσεις ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν για την αήθη αυτή πολιτική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία.

«Είναι προφανές ότι τέτοιες θέσεις δεν είναι προς όφελος του δικαίου, του κράτους και του ένδοξου έθνους μας», δήλωσε σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Η διαφύλαξη του νόμου αποτελεί τη θεμελιώδη διασφάλιση της ενότητας της Τουρκίας. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τιμούσαν τους νόμους», συμπλήρωσε ο Σαμίρ Αλτούκαϊνάκ. Εναντίον του Μπαχτσελί κινείται πλέον και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία όρισε εισηγητή ώστε να προχωρήσει σε νομική διερεύνηση των δηλώσεων του εθνικιστή πολιτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.