Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τάσσεται με ανακοίνωσή του κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζητώντας «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια», για να λειτουργήσουν, όπως λέει τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει έντονα τις ανήθικες, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη «δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική».

Αναφέρει, επίσης, ότι «εσκεμμένα» Έλληνες αξιωματούχοι συνεχίζουν τις «προκλήσεις κατά της χώρας μας, την κλιμάκωση της έντασης και της ρητορικής» σε μια περίοδο που, όπως λέει, γίνονται νέα βήματα για να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενώ καλεί την ελληνική πολιτική ηγεσία «προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών» μας να επιδεικνύει «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αναφορές του τουρκικού υπουργείου, αφορούν χθεσινή συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οποία υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.