Είναι επίσημο: Ελεύθερη η μαντίλα και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Είναι επίσημο: Ελεύθερη η μαντίλα και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Με την αλλαγή του ενδυματολογικού κώδικα TSK, γυναίκες αξιωματικοί, και σπουδάστριες στρατιωτικών σχολών θα μπορούν να φορούν μαντίλα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας άλλαξε τον ενδυματολογικό κώδικα TSK το 2017. Σύμφωνα με την αλλαγή, δηλώθηκε ότι οι γυναίκες αξιωματικοί, αστυνομικοί και σπουδάστριες στρατιωτικών σχολών του στρατού μπορούν να φορούν τουρμπάνι στην στολή τους.

Το ζήτημα τέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα με το επιχείρημα ότι αυτή η αλλαγή ήταν κατά του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

Το 2ο Επιμελητήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας ψήφισε τον κανονισμό που επιτρέπει την μαντίλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του κανονισμού με 3 ψήφους υπέρ και 2 ψήφους κατά.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ζήτημα του πώς γίνεται αντιληπτό ένα θρησκευτικό σύμβολο στην κοινωνία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των εθνικών αρχών και η μαντίλα έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής. Αναφέρθηκε ότι στη νομοθεσία μας, δεν υπάρχει διάταξη νόμου που να απαγορεύει ρητά στο προσωπικό που εργάζεται σε δημόσια ιδρύματα και οργανισμούς να εργάζεται με τις μαντίλες τους.

Στην απόφαση, επισημάνθηκε ότι η μαντίλα έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής και δηλώθηκε ότι δεν ήταν αντίθετη με την αρχή του κοσμικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία πλέον ισλαμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της, μετατρέποντας τες σταδιακά από Εθνικό στρατό σε κομματικό στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.